Νεκρός εντοπίστηκε ο Σήφης Βαλυράκης


 

Κατά τις απογευματινές ώρες της 24ης Ιανουαρίου η Ομάδα μας ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Λιμενάρχη Χαλκίδας κύριο Κωνσταντίνο Φλουρή, για αγνοούμενο άνδρα στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο όπου είχε βρεθεί το σκάφος του ακυβέρνητο και αγνοείτο ο χειριστής του.

Μας ζητήθηκε λοιπόν να συνδράμουμε το γρηγορότερο δυνατόν στις έρευνες εντοπισμού του.

Άμεσα λοιπόν  οργανώσαμε Κλιμάκιο Έρευνας και Διάσωσης με 5 Διασώστες, και τον Εκπαιδευτή Rescue  Diver Γιώργο Γκούμα με πλήρη εξοπλισμό, και σε 40 λεπτά είμασταν παρόντες στον τόπο του συμβάντος, ταυτόχρονα ξεκίνησε και εν πλώ σκάφος της S.A.R.- 312 από τον Κάραβο για να συνδράμει στις θαλάσσιες  έρευνες μαζί με τα υπόλοιπα πλωτά του Λιμενικού, και του ελικοπτέρου Π/Ν  Sikorsky Aegean Hawk S-70, που επιχειρούσαν ήδη στην περιοχή.

Και το υπόλοιπο πεζοπόρο τμήμα μας να  επιχειρεί έρευνα από ξηράς στην ακτογραμμή της Ερέτριας,

Αργά το βράδυ στις 21:00 σταμάτησαν οι έρευνες καθότι βρέθηκε ο άτυχος Άνδρας δυστυχώς νεκρός.

Στην συνέχεια βοηθήσαμε τους Διασώστες του Ε.Κ.Α.Β  να τον τοποθετήσουν στο φορείο και  να τον μεταφέρουμε από την παραλία στο Ασθενοφόρο που βρισκόταν μερικά μέτρα μακριά λόγο του ότι ήταν αμμώδες το έδαφος.

Ο άτυχος άνδρας ήταν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ  Σήφης Βαλυράκης.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε στην οικογένειά του εκλιπόντος, τα θερμά μας συλλυπητήρια. 

#sar312 #eretria #ypourgos #agnoumenos #Balirakis #evia #limenarxio #foyskoto #omada #ereyna #diasosi  #rescue #RescueTeam

Δείτε το βίντεο: